Internet stranice Đačkog doma u Požegi

  • Tel 034 312 128
  • Email djacki-dom@po.t-com.hr

Korisni linkovi

Srednje škole u Požegi

Popis svih srednjih škola u gradu Požegi, osnovni podaci o njima i poveznice prema njihovim mrežnim stranicama na kojima se možete detaljnije upoznati s radom pojedine škole.

Tehnička škola    

Srednja Tehnička škola u požegi, smještena u neposrednoj blizini Doma.
Na Tehničkoj školi učenici se obrazuju za razne smjerove  u četverogodišnjim (Elektrotehničar, Računalni tehničar u strojarstvu, Tehničar za mehatroniku, Tehničar za računalstvo, Tehničar za telekomunikacije,...) i trogodišnjim (Tokar, Strojobravar, Elektroinstalater, Autoelektričar, Autolimar, Automehaničar, Elektromehaničar) nastavnim programima.

Obrtnička škola    

Škola je u neposrednoj blizini doma, a obrazuje učenike u slijedećim zanimanjima: arhitektonski tehničar, odjevni tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, stolar, zidar, tesar, soboslikar, konobar, kuhar, krojač.

Gimnazija    

Među najstarijim gimnazijama u Hrvatskoj, Gimnazija u Požegi obrazuje učenike u programima opće gimnazije, jezične gimnazije te prirodoslovno-matematičke gimnazije.
Škola je smještena u užem središtu grada Požege.

Ekonomska škola    

Škola obrazuje učenike za različita zanimanja u ekonomiji od kojih su najvažnija: ekonomist, poslovni tajnik, komercijalist, prodavač, hotelijersko-turistički tehničar.
Škola je smještena u neposrednoj blizini Doma.

Poljoprivredno-prehrambena škola    

Škola s velikom tradicijom, obrazuje učenike u raznim četverogodišnjim i trogodišnjim programima kao što su: poljoprivredni tehničar, fitofarmaceut, agroturistički tehničar, prehrambeni tehničar, pomoćni cvjećar, mesar, pekar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, veterinarski tehničar.
Škola je smještena u neposrednoj blizini Doma.

Katolička klasična gimnazija    

Katolička klasična gimnazija je smještena u užem središtu grada u blizini katedrale.

Glazbena škola    

Srednja glazbena škola u Požegi.

O Požegi

Stranice na kojima možete dobiti informacije o Požegi i njenoj okolici, upoznati se s nekim značajnim ustanovama u gradu te provjeriti aktualna zbivanja.

Grad Požega

Službeni portal grada Požege.

Turistička Zajednica

Na stranicama Turističke zajednice grada Požege pronađite različite informacije za posjetitelje.

Županija Požeško-slavonska

Službene stranice Požeško-slavonske županije.

Informacije i obavijesti

Kontakt info

Đački dom Požega
Ratarnička 2,
Požega, 34000, Hrvatska

E-mail: djacki-dom@po.t-com.hr    
Telefon: +385 34 312 128
Fax: +385 34 271056

Web stranica: http://www.djacki-dom-pz.hr
OIB: 70935605220

O nama

Đački dom u Požegi je ustanova je u djelatnosti srednjeg školstva u kojoj se učenicima osiguravaju odgojno-obrazovni rad, smještaj i prehrana tijekom pohađanja srednjoškolskog obrazovanja.

Zgrada Đačkog doma smještena je u Ratarničkoj ulici broj 2, a na Ratarnici je bila i lokacija prvog doma u Požegi osnovanog 1885. godine. 1931. godine sazidana je zgrada sadašnjeg doma, a tridesetak godina kasnije nadograđen je i drugi kat te je tako znatno proširen prostor za boravak učenika. Đački dom je samostalna ustanova od 1992. godine.

Opširnije