Internet stranice Đačkog doma u Požegi

Eko sajam u Đačkom domu

Eko sajam u Đačkom domu

 Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja na vanjskom prostoru Đačkog doma organiziran je Eko sajam.
Eko sajam dio je planiranih aktivnosti projekta „Sunčana strana Đačkog doma“ te je proveden u suradnji s Poljoprivredno prehrambenom školom, partnerskom organizacijom na projektu.
Učenici Đačkog doma izložili su eko proizvode koje su tijekom ove školske godine izrađivali te pripremili niz prehrambenih proizvoda koje su poslužili posjetiteljima.
Učenici su na štandu nudili voćne smoothije, cijeđene sokove, limunadu te aromatizirana pića od mente i limete, kako bi potaknuli na konzumaciju zdravih napitaka umjesto energetskih i gaziranih pića. Također su izradili i prezentirali slastice od sezonskog voća i kruh od više vrsta sjemenki.
Na sajmu su predstavljene i aromatične biljke posađene u domaći aromaterapi park kao i svrha u kojoj se mogu koristiti.
Izložen je i eko namještaj sa sjedalicama koje su sami izradili učenici, a koji je poslužio za druženje i igranje društvenih igara na otvorenom. Posebno je zanimljiva bila igra „Kotač emocija“ koju su učenici izradili od prirodnih materijala.
Zahvaljujemo RCK Panonika Poljoprivredno-prehrambena škola Požega na suradnji u provedbi sajma, Obrtničkoj školi koja je omogućila našoj učenici Ines da izradi sjedalice, Turističkoj zajednici Grada Požege na ustupljenim štandovima i Komunalcu Požega koji ih je dovezao